aldrigdinskyld-887x499-2-

#aldrigdinskyld samler danskere i kampen mod voldtægt

19.01.2016

En voldtægt kan aldrig forklares som andet end en frygtelig forbrydelse. Den holdning bakker politikere, voldtægtsofre og almindelige danskere op om på sociale medier under #aldrigdinskyld

Justitsminister Søren Pind er med. Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen også. Teaterchef Jon Stephensen og blogger Christiane Schaumburg-Müller stiller op. Det samme gør en lang række kvinder fra Dannerhuset. Og endnu flere almindelige kvinder. Alle sammen med samme budskab: #aldrigdinskyld.

Bag kampagnen står ALT for damerne, som har kastet sig ind i samfundsdebatten mod voldtægt for at få kvinderne til at stå frem og råbe politikerne op. Og budskabet har ramt bredt i befolkningen, hvor både kendte danskere, politikere fra hver sin side af folketingssalen og danskere med vidt forskellige baggrund har taget skiltet i hånden og lagt billeder op på Twitter, Facebook og Instagram.

På Facebook bliver #aldrigdinskyld brugt af kvinder, der fortæller om overgreb, de har været udsat for.

ALT for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen er glad for opbakningen.

- Det er et samfundsproblem, at alt for få kvinder tør anmelde voldtægt. Mange af dem er simpelthen bange for omverdenens fordømmelse og sidder tilbage med følelsen af skyld og skam. Det kan vi ikke være bekendt. Åbenhed omkring problemet er en af vejene at gå, og derfor valgte vi at sætte fokus på voldtægt og på, at det aldrig er offerets skyld, siger hun.

ALT for damernes kampagne kører på sociale medier som Facebook og Instagram og på alt.dk samt naturligvis i bladet.

#aldrigdinskyld