kvindepris-202016-20grete-20christensen-kristine-20kiilerich-20banner

ALT for damernes Kvindepris 2016 går til…

22.09.2016

De er der med omsorg og kompetent behandling, når vi har allermest brug for hjælp. Hver eneste dag gør de en betydelig forskel – derfor går ALT for damernes Kvindepris 2016 til SygeplejerskerneFoto:Kristine Kiilerich

For første gang nogensinde går ALT for damernes Kvindepris ikke til en enkeltperson – men derimod til en samlet faggruppe. 

De er der for os, når vi bliver syge, kommer til skade eller bliver gamle. Uanset om det er på hospitalet, på asylcenteret, i hjemmeplejen eller på hospice, så gør sygeplejerskerne en meget stor forskel for mange af os – hver eneste dag.

“Sygeplejerskernes indsats er uvurderlig. De er tilstede for os livet igennem, når vi har allermest brug for hjælp. Det vil vi meget gerne værdsætte. Derfor har vi besluttet i år at give Kvindeprisen til sygeplejerskerne som gruppe,” siger chefredaktør på ALT for damerne Tina Nikolaisen. 

Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen, som modtager prisen på vegne af sygeplejerskerne, er både glad og stolt:

”Jeg er helt sikker på, at alle sygeplejersker vil blive super glade og stolte over at få den anerkendelse fra ALT for damerne. Det er fantastisk godt set af jer, at vi her har en stor gruppe mænd og kvinder, som kæmper en brav kamp hver eneste dag og døgnet rundt for rigtig mange andre. De får megen anerkendelse fra patienter og pårørende, men møder ofte megen modstand, når vi gerne vil værdsættes lidt højere af arbejdsgiverne,” siger Grete Christensen.

Prisen overrækkes ved en reception hos ALT for damerne den 6. oktober.

Om ALT for damernes Kvindepris
ALT for damernes Kvindepris er indstiftet i 1983 "for at hylde kvinder, der har gjort en bemærkelsesværdig personlig indsats," og den første modtager af prisen var kvindeforskeren Nynne Koch. Med prisen følger 25.000 kroner.

De sidste 10 års prismodtagere
2015: Margrethe Vestager for at bide skeer med de store og bevare sine bløde sider.
2014: Ulla Therkelsen for sin troværdige journalistiske formidling.
2013: Selina Juul for at sætte fokus på madspild.
2012: Lisbeth Zornig Andersen for at sætte fokus på underdanmark.
2011: Helle Thorning-Schmidt for at blive landets første kvindelige statsminister.
2010: Signe Møller for projektet 100% til Børnene.
2009: Helena Christensen for Chernobyl Children's Project International.
2008: Kronprinsesse Mary for Mary-Fonden.
2007: Maternity Worldwide.
2006: Socialrådgiveren Tine Bryld for sit sociale engagement gennem 40 år.