egmont-banner-bamseunicef-887x499

Bamse hjælper børn gennem UNICEF

22.09.2015

Verdens stærkeste bjørn, Bamse, hjælper udsatte børn og skaber juleglæde gennem UNICEF.

I Sverige er håndmalede julekugler i glas skattede samlerobjekter og bestsellere blandt de produkter, der sælges til jul fra UNICEF til fordel for udsatte børn. I år er det verdens stærkeste bjørn, Bamse, der pryder årets julekugle fra UNICEF, der er verdens største humanitære børneorganisation.

- For os er det dejligt, at Bamse lov til at deltage og bidrage til verdens børn gennem UNICEF. At give til de trængende er noget, der ligger Bamse nært, siger Ola Andréasson, der er søn af seriefigurens skaber Rune Andréasson.

I de seneste år har flere kendte svenske kunstnere bidraget med motiver til julekugler, blandt andre Ilon Wikland, Lisa Larson, Per Ahlin og Lotta Kühlhorn.

Den svenske tegneserie om Bamse, verdens stærkeste og rareste bjørn, er fra 1966, og Bamse og hans venner er stadig uhyre populære i deres hjemland, hvor Egmont Publishing har rettighederne til varemærket.

Serien har siden 1973 haft sit eget blad i Sverige. Bladet blev op gennem 1970'erne et af de bedst sælgende tegneserieblade i Sverige og nåede sidst i 1980'erne sit højdepunkt med et oplagstal på over 200.000.

Julekuglen sælges fra UNICEFs butikker i Sverige og på nettet fra midten af oktober.