egmont-20ur-20web

Egmont opruster på e-handel

11.01.2017

Egmont Publishing køber sig ind i den svenske e-handelsvirksomhed Outnorth. Mediekoncernens e-handelsporteføjle omsatte samlet set for én mia. kroner i 2016, og målet er at fordoble omsætningen i løbet af to år. 

Egmont Publishing bliver medejer af den svenske e-handelsvirksomhed Outnorth og fortsætter dermed sin ekspansion inden for e-handelsområdet, som er præget af høj vækst. Investeringen i Outnorth er på et større tocifret millionbeløb. 

I 2016 omsatte de e-handelsvirksomheder, Egmont Publishing har investeret i, samlet set for mere end én mia. kroner. Med delejerskabet af Outnorth består e-handelsporteføljen nu af syv nordiske virksomheder, og målet er at fordoble den samlede årlige omsætning til to mia. kroner i løbet af de næste to år via en kombination af organisk vækst og yderligere akkvisitioner. 

”Egmont har gennem de seneste år investeret i en række succesrige e-handelsvirksomheder i Norden. Vores målsætning er at investere og udvikle vores positioner til at være førende i Norden. Outnorth står solidt i konkurrencen med en kompetent ledelse og stærke partnere i ejerkredsen,” siger CEO i Egmont Publishing, Torsten Bjerre Rasmussen, der ligeledes indtræder i Outnorths bestyrelse.

Outnorth er Skandinaviens førende online-butik inden for outdoor og sælger tøj, sko og udstyr til udendørsaktiviteter og træning. Outnorths ejerkreds tæller i forvejen kapitalfonden Verdane. 

“Med endnu et stærkt år bag os og med denne investering står vi bedre rustet end nogensinde. Det her muliggør et endnu bredere sortiment og et endnu højere serviceniveau,” siger Lars Nykvist, der er CEO for Outnorth. 

Egmont Publishing fokuserer, udover traditionel udgivervirksomhed inden for magasiner og bøger, på e-handel og marketing services. Foruden Outnorth er Egmont Publishing medejer af følgende nordiske e-handelsvirksomheder: Jollyroom, Fjellsport, Bagaren och Kocken, Med24, Nicehair og Animail. Egmont Publishing investerer både som minoritetsaktionær og majoritetsaktionær i selskaber med stærk ledelse ofte i kraft af stifterne.

Torsten Bjerre Rasmussen forventer yderligere investeringer inden for e-handel og marketing services i 2017.