bagerenogkokken01

Egmont overtager nordisk e-commerce virksomhed

28.11.2017

Ny investering sikrer Egmont Publishing de sidste 40% ejerskab af den succesfulde nordiske e-commerce virksomhed Bageren og Kokken

Med en investering på et større tocifret millionbeløb sikrer Egmont sig de sidste 40 procent og dermed det fulde ejerskab af en af Nordens største webshops inden for high-end køkkenudstyr; Bageren og Kokken.

I 2014 investerede Egmont Publishing for første gang i virksomheden, og ambitionerne er klare:

”Det er et højinteresse område, som passer godt ind i vores strategi. Vi skal have den ledende position i Norden, og denne investering er en vigtig brik i denne vision,” siger CEO for Egmont Publishing, Torsten Bjerre Rasmussen. 

Markant vækst
Bageren og Kokken blev grundlagt i 2005 og har siden haft markant vækst. I dag er Bageren og Kokken til stede på både det danske, svenske og norske marked og vækstraten øges hvert år. Senest i Black Week, som udløste en fordobling i omsætningen sammenholdt med sidste år.

I oktober i år tiltrådte Robert Henricson som ny CEO og efterfulgte dermed grundlæggeren Ulf Kihlberg, som altså nu også har afhændet sine sidste 40 pct. af virksomheden.

”Først og fremmest skal Ulf og Hanna Kihlberg have æren for at have grundlagt og satset så entydigt på virksomheden, så den i dag er både velassorteret, populær og økonomisk sund,” siger Torsten Bjerre Rasmussen.

Langsigtet tilgang
At Hanna og Ulf Kihlberg valgte at sælge til netop Egmont skyldes ikke mindst de høje ambitioner for Bageren og Kokken, som startede med kontor i kælderen i parrets villa i Göteborg:

”Hanna og jeg har været på en spændende og lærerig rejse. Vi er stolte over det, vi har bygget op, og har stor tillid til, at Egmont med sin langsigtede tilgang kommer til fortsat at blive en rigtig god ejer,” siger Ulf Kihlberg.