Focus

Egmont Publishing frasælger bogforretninger i Storbritannien, Tyskland og Polen

01.04.2020

HarperCollins Publishers har til hensigt at købe Egmont Publishings bogforretninger i Storbritannien og Polen samt Schneiderbuch i Tyskland. Handelen vil gøre det muligt for Egmont Publishing at fokusere endnu mere på magasiner kombineret med en voksende forretning indenfor e-commerce og marketing services.

Egmont Publishing sælger sine børnebogsforretninger i Storbritannien og Polen sammen med Schneiderbuch i Tyskland til HarperCollins Publishers. Forretningen for børnebøger på andre markeder påvirkes ikke af overtagelsen, som forventes at træde i kraft den 30. april 2020.

Torsten Bjerre Rasmussen, adm. direktør i Egmont Publishing udtaler:

"Hos Egmont er vi stolte over vores stærke børnebogsforretning, som er en af de førende på et konkurrencepræget europæisk marked. Men vi har truffet en strategisk beslutning om at trække os ud af børnebogsforretningen i Storbritannien og Polen samt Schneiderbuch i Tyskland, og vi er derfor glade for at fortælle, at den kommende ejer bliver HarperCollins."

Med et stærkt fodfæste i Norden står Egmont Publishing, der er en del af mediekoncernen Egmont, bag en lang række populære magasiner, bladtitler og bogudgivelser i mere end 20 lande. Derudover står Egmont Publishing bag en række førende e-handels-virksomheder og marketing services-bureauer. Egmont Publishing vil fortsat være en strategisk partner, som producerer indhold, der tiltrækker og engagerer læsere af populære brands fra virksomheder som Disney, LEGO, Mattel, Hasbro og Hachette. Egmont Publishing vil også fortsat udgive børnebøger i bl.a. Norden og Østeuropa. Samtidig fortsætter investeringen i vækstområder inden for e-handel og marketing servies, hvor Egmont Publishing p.t. har 14 nordiske virksomheder i sine porteføljer.

Chantal Restivo-Alessi, CEO International Foreign Language og CDO, HarperCollins Publishers, siger:

"Vi glæder os til at byde medarbejderne fra Egmonts bogforretning i Storbritannien og Polen og Schneiderbuch velkommen til HarperCollins-familien. Egmonts ekspertise på markedet for børnebøger og position som global aktør inden for forlagsvirksomhed under licens kombineret med HarperCollins' globale fodaftryk bliver hjørnestenen i opbygningen og væksten af vores position inden for udgivelse af børnebøger over hele verden."

HarperCollins' overtagelse af bogforretningen i Storbritannien og Polen og Schneiderbuch i Tyskland forventes at ske den 30. april.