alt

Egmont Publishing insourcer webudvikling

29.10.2018

Egmont Publishing tager webudviklingen hjem fra Polen og opretter ny afdeling. Ambitionen er at forkorte vejen fra idé til lancering, forklarer digital direktør

Det er sites som euroman.dk og Danmarks største kvindeunivers alt.dk, som sammen med Egmont Publishings øvrige digitale aktiviteter bliver arbejdsområde for det nye team af udviklere, som skal udgøre mediehusets nye afdeling for webudvikling. 

Tidligere i år besluttede Egmont Publishing nemlig at insource deres webudvikling, som de seneste fire år har været outsourcet til en virksomhed i Polen.

”Vi har store ambitioner ikke mindst på euroman.dk og alt.dk. Ved at tage det lidt utraditionelle skridt og tage opgaverne hjem til Danmark, håber vi at kunne sikre speed to market. Samtidig tror vi på, at et tættere samarbejde i den digitale afdeling mellem redaktioner, product owners, designere og webudviklere giver endnu bedre resultater,” siger digital direktør i Egmont Publishing Jesper Hansen.

Kort fra koncept til udvikling
Direktøren peger på, at jobbet som webudvikler hos Egmont Publishings nye og mindre afdeling vil være anderledes end hos eksempelvis et større etableret pengeinstitut:

”Vi er en kreativ branche og et ambitiøst mediehus. Afdelingen er tiltænkt vigtig rolle i udviklingen af vores produkter, hvilket kræver både stærke ideer og en høj markedsforståelse. Teamet bliver en stærk lille enhed med kort fra koncept til udvikling til lancering – og vi håber at kunne tiltrække nogle unge, motiverede udviklere,” siger Jesper Hansen. 

Øvelsen bliver ifølge Jesper Hansen økonomisk neutral, og selv om temaet af danske udviklere forventes at blive mindre end det nuværende set up i Polen vil det komme Egmont Publishings digitale ambitioner til gode:

”Vi kan sikre, at den udvikling, vi sætter i gang, sker med større forståelse for markedet, en højere hastighed samt en kulturel forståelse for vores udgivelser og den kommunikation, der ligger i at formidle historier, som jo er Egmonts DNA,” siger Jesper Hansen.

Det forventes, at afdelingen er etableret i løbet af de første måneder af 2019.