espen-portrett-1200x450

Espen Asheim bliver ny administrerende direktør for Egmont Publishing Norge

11.12.2014

Espen Asheim (51) er udnævnt som ny administrerende direktør i Egmont Publishing Norge. Asheim kommer fra en stilling som konstitueret koncernchef i Bertel O. Steen Invest.

Tidligere har han bl.a. været koncernchef i VIA Travel Group ASA, administrerende direktør i Elektroskandia AS og administrerende direktør i Telenor CTV/Canal Digital Norge.

Ifølge CEO i Egmont Publishing Torsten Bjerre Rasmussen er Asheim det naturlige valg i et stærkt felt af kandidater.

”Egmont Publishing er en stor, kompetent og vital virksomhed. Vi lagde vægt på at finde en stærk leder med bred erfaring både inden for udvikling og forandring. Det er også vigtigt, at den nye leders personlige værdier svarer til Egmonts værdier. Hvis det kunne kombineres med erfaring fra mediebranchen, ville det være et perfekt match. Det er lykkes med ansættelsen af Espen Asheim som ny administrerende direktør for Egmont Publishing Norge,” siger Bjerre Rasmussen.

”Egmont Publishing er absolut markedsledende på sit område i Norge, og jeg glæder mig meget til at komme i gang. Jeg har allerede haft mulighed for at møde et meget kompetent ledelsesteam, som forvalter stærke brands, der er kendt af de fleste. Sammen skal vi udstikke en retning, så vi fortsat kan levere godt indhold, som er tilpasset målgrupper, uanset platform,” siger Espen Asheim.

”Mediebranchen forandrer sig hastigt for hver dag, der går. Det er derfor vigtigt, at vi udvikler vores eksisterende magasiner og ugeblade i takt med vores målgrupper. Samtidig skal vi arbejde innovativt med lancering af nye digitale koncepter. Som jeg ser det, er ingen anden virksomhed bedre rustet til det end Egmont,” siger Asheim.

Espen Asheim vil også gå ind i TV 2’s bestyrelse, hvor han afløser Olav Sandes, som tiltræder som ny TV 2-direktør den 5. januar 2015.

”Jeg ser frem til at få Espen Asheim ind i bestyrelsen for TV 2. Espen har en meget solid baggrund, også inden for tv, hvor han har haft flere ledende stillinger. Med Olavs skifte til TV 2 og Espens rolle som administrerende direktør i Egmont Publishing samt medlemskab af bestyrelsen i TV 2 kan samarbejdet mellem Egmont Publishing og TV 2 yderligere blive styrket,” udtaler Hans Carstensen, bestyrelsesformand i TV 2 og CFO i Egmont.

Espen Asheim er uddannet civiløkonom med MBA fra Texas A&M University/Mays Business School, er gift og har tre børn.

Espen Asheim tiltræder 1. januar 2015.