alt70

Fest for 70 års kvindehistorie

06.10.2016

De var der alle sammen fra de første kvindelige chefredaktører til Maria Montell og Cecilie Frøkjær, da ALT for damerne holdt 70 års fødselsdagsfest

"Vi er rigtig stolte over at kunne sige, at vi har kendt kvinder i 7 årtier." Sådan indledte chefredaktør Tina Nikolaisen sin tale ved gårsdagens reception for ALT for damerne. Der var bobler og balloner, nylavede flødeboller og masser af kendisser, da Danmarks mest læste ugeblad for kvinder fejrede sig selv ved en fin reception på Østerbro. 

"Det er sjovt at tænke på at DK netop var blevet befriet og opgøret om besættelsen var i gang  da bladet "kom på gaden for første gang i 1946," lød det fra Tina Nikolaisen, som tog publikum med på en rejse fra husmoderen hjemme i køkkenet over P-pillens indtog til i dag, hvor både kønsroller og familiemønstre er ganske anderledes mangfoldige. Men hele vejen igennem har ALT for damerne talt kvinder sag, pointerede chefredaktøren og fortsatte:

"Vi talte også kvindernes sag, da vi for 14 dage siden afslørede, at ALT for damernes kvindepris 2016 for første gang nogensinde går til en faggrupppe – nemlig sygeplejerskerne.De skal have prisen, fordi de fortjener et kæmpe skulderklap for deres store indsats."

Formanden for sygeplejerskerne sagde hjerteligt tak - og så blev eftermiddagen nydt til lounge jazz og gode minder. Imens lå det spritnye ALT for damerne rundt omkring - prydet af en ny model-generation i skikkelse af Ulrikke Toft Simonsen.