kassedamer

Finalisterne til Danmarks sødeste kassedame er fundet

06.03.2017

Odense sætter rekord med to finalister til Hjemmets kåring af Danmarks sødeste kassedame. Også Hvalsø, København SV og Aadum har kandidater med i finalen.

De fem finalister - fra venstre Christian Poulsen, Majbritt Olsen, Hanne Skov Andersen, Jette Clausen og Malene Thomsen.

 ”Jette virker som et trækpapir. Hun suger simpelthen kunderne til sig." Købmand Kurt Bøgh fra Rema 1000 i Odenses Skibshuskvarter taler varmt om sin medarbejder, 71-årige Jette Clausen. Sammen med Hanne Skov Andersen fra SuperBrugsen i Næsby sikrer Jette Clausen Odense rekorden som den første by med hele to kassedamer i finalen til Hjemmets kåring af Danmarks sødeste kassedame. 

Jette Clausen fik jobbet som kassedame, efter hun blev enke for otte år siden. Lige siden har hun været kendt og afholdt af de mange stamkunder i kvarteret. De nyder godt af, at Jette Clausen er så glad for sit job, at hun aldrig holder pause: "Jeg synes, det er sjovere at stå ved kassen, end at sidde ude bagved, så det gi'er jeg bare ik'," siger hun på klingende fynsk. 

Julemand for kunderne
Også i SuperBrugsen i Næsby er kunderne begejstrede for deres kassedame - 53-årige Hanne Skov Andersen, som efter sygdom måtte opgive to job, før hun for halvandet år siden satte sig bag kassen: 

"En glad kassedame giver jo glade kunder. Og jeg ER altså bare glad, og jeg elsker mit job," siger Hanne Skov Andersen, som sammen med sin familie sågar har ageret julemænd for en række af sine kunder. 
"Jeg satte bare vores egen julemad på langtidsstegning, det blev rigtig godt," griner hun.

Netto på Støberigade i København SV kan også være stolt - Majbritt Olsen er i finalen i Hjemmets kåring af Danmarks sødeste kassedame 2017. Majbritt Olsen gør hver dag sit ypperste for at give kunderne en god oplevelse:

"Som barn lærte jeg at være over for andre, som jeg gerne vil have, at de er over for mig. Det har været mit motto, siden jeg begyndte at arbejde i butik," siger Majbritt Olsen, som er mor til tre voksne døtre og mormor til én.Alle kunderne får et 'god dag og vi ses' med på vejen - og ikke mindst de små og deres forældre får omsorg fra kvinden bag kassen.

Bag kassen i Letkøb i Aadum sidder Malene Thomsen, der også er i finalen i Hjemmets kåring af Danmarks sødeste kassedame 2017. 

"At komme her er som at komme hjem til et familiemedlem. Og så finder I ikke en skønnere dame i nogen butik," siger stamkunde Tonny Pedersen. Før Malene Thomsen begyndte at arbejde hos Letkøb var hun en stille og indadvendt pige - nu har hun rystet genertheden af sig og går i kunderne med træsko på. 

"Jeg elsker kontakten med kunderne. Og jeg kan blive glad, bare jeg ser dem komme ind ad døren," siger Malene Thomsen.   

Med Christian bag kassen
Egentlig ville Christian Poulsen, der oprindelig er uddannet kok fra D'Angleterre i København, slet ikke sidde i kassen med nærkontakt til kunderne, så han begyndte med at fylde varer op. Men smerter i foden sendte alligevel Christian op bag kassen - og nu er han kundernes favorit.

"Jeg vil gerne indstille en dejlig kassemand. Han er altid i godt humør, har altid en frisk bemærkning og kan altid huske, hvem man er."

Inger Hansen er er af mange kunder, der har nomineret Christian Poulsen fra SuperBrugsen i Hvalsø - og nu har han fået en af de fem eftertragtede finalepladser.For nylig fortalte en mormor, hvordan deres barnebarn Gabriel leger Christian Købmand, når han er på besøg hos bedsteforældrene.

"Jeg blev meget stolt," siger Christian Poulsen, som naturligvis inviterede Gabriel med om bag kassen til at ekspedere, næste gang drengen besøgte butikken sammen med sine bedsteforældre. 

Stem nu
Du kan læse mere om kandidaterne og stemme på Danmarks sødeste kassedame m/k på her eller ved at udfylde stemmesedlen fra Hjemmet i denne uge. Sidste frist for at stemme er 17. marts. Den endelige kåring finder sted sidst i april, hvor vinderen ud over æren og glæden kan nyde en gaveregn til en værdi af over 18.000 kr.