guldknap2017-web

Guldknappen 2017 går til…

29.08.2017

Vinderen af designprisen Guldknappen 2017 er kåret ved et stort modeshow i Skuespilhuset i København

Foto: Helle Moos

Det er danske Mads Nørgaard, som løber med den prestigefyldte design-pris Guldknappen 2017. At hædren tilfalder Mads Nørgaard, er suverænt besluttet af ALT for damernes læsere.

Den afholdte designer modtog Guldknappen tirsdag ved et modeshow i Skuespilhuset i København, hvor både Mads Nørgaard og de to øvrige nominerede brands, Baum & Pferdgarten og Lovechild1979, viste deres efterårskollektioner frem for publikum.

“Vi er glade for og stolte af at kunne fejre dansk design, når det er allerbedst - Guldknappen og vores modeshow er en dejlig anledning til at ønske både Mads Nørgaard og de øvrige nominerede stort tillykke,” siger ALT for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen.

Guldknappen, der er designet af smykkedesigner Charlotte Lynggaard, er blevet uddelt i mere end 30 år – de senste år har det suverænt været op til ALT for damernes 200.000 læsere at afgøre, hvilken designer, der har gjort sig mest fortjent.

Og Mads Nørgaard kalder det skønt nu at stå som vinder.

”Men det fantastiske er, at det ikke havde gjort noget at tabe i det her selskab,” siger Mads Nørgaard rettet mod de øvrige nominerede, før han roser ALT for damerne for både at ville det skønne – og samtidig give plads til det levede liv:

”ALT for damerne er model-mål, smukke kvinder og smukke drømme. Men det er også alt muligt andet – og det er jeg glad for. Mange designere ønsker at være et luksusbrand. Sådan har jeg det ikke. Jeg vil gerne have, at vi laver fantastisk og forskelligt, almindeligt tøj til fantastiske og forskellige, almidelige mennesker,” siger Mads Nørgaard. 

Moderedaktionen har udvalgt årets tre nominerede, men det er altså læserne, der har kåret vinderen. 

Mads Nørgaard 
Historien begynder i 1958, hvor Mads' far, Jørgen Nørgaard, åbner butikken Nørgaard paa Strøget.

I 1986 åbner Mads Nørgaard egen butik og laver tøj i eget navn – i begyndelsen kun herrekollektioner. I dag ligger Mads Nørgaards designs i 5-600 butikker verden over. I 2016 køber Mads Nørgaard sin far ud og overtager den ikoniske butik midt i København. Mads Nørgaard er kendt som feminismens fortaler. I 2017 laver han en "GRLPWR"-hoodie i anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag. 

Guldknappen siden 1984
Stine Goya, Ganni, By Malene Birger, Margit Brandt og Julie Fagerholt er blandt de tidligere modtagere af Guldknappen, der blev stiftet af ALT for damerne i 1984 med det formål at hædre danske designere og brands, som har udmærket sig.