Hendes Verdens læsere har stemt: Her er vinderne af Danmarks dejligste garnbutik 2016

31.10.2016

Mere end 1400 nominerede deres favorit, og over 5000 stemte i finalen – i dag kan ugebladet Hendes Verden kåre garniture Middelfart og Hobbii.dk til Danmarks dejligste garnbutik 2016 i henholdsvis kategorien fysisk butik og netbutik

Mere end 1400 garnelskere har i efteråret nomineret i alt 112 fysiske forretninger og 30 netbutikker fra hele landet, og efter at over 5000 har stemt på en af de i alt seks udvalgte finalister, er det altså Garniture Middelfart og Hobbii.dk, der løber med titlerne Danmarks dejligste garnbutik 2016 og Danmarks dejligste garnbutik på nettet 2016.

”De har det mest fantastiske personale, de er meget sagkyndige, har meget stor strikkeerfaring og er gode til at lære fra sig … Personalet husker en meget stor del af kunderne, så vi får meget personlig betjening.”

Sådan lyder en begrundelse fra en af de kunder, der har nomineret Lisbeth Blomstrøm og Garniture Middelfart til Danmarks dejligste garnbutik 2016.Lisbeth har drevet garniture siden 2010, men har været passioneret med strikkepindene, siden hun var barn.

Set i det lys er vinderne i kategorien Danmarks dejligste garnbutik på nettet Hobbii.dk nye drenge i klassen. Jonas Reeh og Bruno Poulsen startede Hobbii.dk i 2015 med en baggrund i markedsføring på nettet, men uden selv at kunne strikke eller hækle. De har imidlertid ansat folk til at hjælpe med den del af supporten til kunderne og har hurtigt vokset sig både store og populære. En af begrundelserne fra nomineringerne af Hobbii.dk lyder sådan her:

”Det er Danmark bedste garnbutik på nettet blandt andet fordi, jeg oplever, at farver og kvalitet på varerne stemmer overens med det forventede. Varerne kommer meget hurtigt, alligevel bliver man løbende opdateret på ordrebekræftelse, hvornår de er afsendt, og hvornår man kan forvente levering.”Interessen for håndarbejde er stadig stigende i disse år – især strik og hækling. Også derfor har Hendes Verden, som ugebladet der hører uløseligt sammen med håndarbejde, ønsket for andet år i træk at sætte fokus på de mange skønne garnbutikker – både i gadebilledet og på nettet – der med deres udvalg og ekspertise inspirerer og hjælper os til at få det bedste ud af den tid, vi bruger på håndarbejde. Og interessen for Danmarks dejligste Garnbutik 2016 har da også været større, end vi har turdet håbe, med endnu flere stemmer end sidste år:

– Strik og hækling rammer perfekt i tidsånden, og er igen moderne blandt yngre generationer. Vi er bevidste forbrugere, der prioriterer bæredygtighed, genbrug, reparation og det at skabe selv. Desuden oplever mange at den langsommelige proces med mange gentagelser har en meditativ effekt, og i vores travle tid er det en luksus at give sig tid til fordybelse, siger Hendes Verdens håndarbejdsredaktør Louise Gram.

2. og 3. præmierne i konkurrencen gik til de fysiske forretninger Sannes Broderi & Strik i Taastrup og A.H. Modegarn i Helsingør samt netbutikkerne Garnudsalg.dk og g-uld.dk.