torsten-web

"I år går vi efter en milliard"

23.02.2016

Stort interview i BØRSEN: Ved siden af sine ugeblade og magasiner har Egmont Publishing købt sig ind i en håndfuld onlinebutikker i Skandinavien

Egmonts store magasinforretning har det godt. Men den digitale virkelighed banker på, og foreløbig har Egmont Publishing købt sig ind i en håndfuld onlinebutikker i Skandinavien. Flere vil komme til, så virksomheden fortsat kan vokse, fortæller Torsten Bjerre Rasmussen, CEO i Egmont Publishing, i et stort interview med BØRSEN Digital tirsdag. 

Foreløbig er det blevet til opkøb i fem virksomheder, der sidste år omsatte for godt 500 mio. kr.

“Og i år går vi efter en milliard,” siger Torsten Bjerre Rasmussen. Han er overbevist om, at man er på rette vej i forsøget på at tjene ind på gyngerne, hvad man risikerer at miste på karrusellerne.

“Vi ser absolut ikke, at print er på vej væk de næste fem-ti år. Men noget vil forsvinde,” siger Torsten Bjerre Rasmussen til BØRSEN som forklaring på, at Egmont har kastet sig over det nye forretningsområde og står foran endnu flere opkøb inden for e-handel.

“Eftersom vi havde vækst på agendaen, overvejede vi, hvordan vi kunne brug vores DNA til at skabe supplerende forretning," siger Torsten Bjerre Rasmussen.

Som det første nævner han content - hos Egmont er det tekst og billeder. Det andet er curation. Kort fortalt handler det om, at man som formidler ved en masse om, hvad forskellige målgrupper er interesserede i. Næste skridt var at finde den rigtige forretningsmodel.

“Vi besluttede at investere i partnerskaber - i virksomheder, som vi troede kunne blive ledende i Norden. Og vi ville investere i nicher. Jo mere niche, des bedre.”

Derfor er nøglebegreberne for Egmonts e-handel blevet niche, nordisk og højinteresse. Og det er ifølge Torsten Bjerre Rasmussen også den kurs, man vil følge i fremtiden.

Egmont Publishing har købt sig ind i fem selskaber, der driver e-handel i Norden:

Jollyroom, der forhandler bl.a. babyudstyr og legetøj, er repræsenteret i Danmark, Norge, Sverige og Finland.
Fjellsport sælger soveposer, telte etc. i Norge og Sverige.
Webshoppen Med24 findes i Danmark og Sverige og forhandler helsekost, hygiejneartikler etc. Bagaren och Kocken er en svensk webshop i Norge og Sverige, der forhandler køkkenudstyr, design etc.
Animail  findes i Norge og Sverige og forhandler udstyr til kæledyr.