fjellsport-og-outnorth

Outnorth og Fjellsport sammenlægges

20.12.2018

De to succesfulde e-commerce selskaber, norske Fjellsport og svenske Outnorth, går sammen om et fælles moderselskab med Egmont som majoritetsejer. Den nye gruppe bliver et af Nordens største e-commerce selskaber med over en milliard svenske kroner i omsætning

Det er to i forvejen stærke aktører, der nu samler kræfterne i et fælles nordisk e-commerce set up. Fjellsport og Outnorth er hver især førende e-handelsvirksomheder inden for outdoor segmentet på henholdsvis det norske og det svenske marked ligesom Outnorth også er tilstede i Danmark. Den nye gruppe bliver et af Nordens største e-commerce selskaber:

”Både Fjellsport og Outnorth har stærk vækst og har succes på deres markeder. En sammenlægning i et selskab med samme ejere styrker begge selskaber og frigiver kræfter til at sikre, at vi fortsat er konkurrencedygtige og kan indfri ambitionerne om at være førende i Norden,” siger CEO i Egmont Publishing Torsten Bjerre Rasmussen.

De to brands Fjellsport og Outnorth vil fortsætte selvstændigt ud mod kunderne, og der skal fortsat være lagre i både Norge og Sverige for at sikre hurtige leverancer til kunderne. 

Mens Eric Sandtrø forbliver CEO i Fjellsport, får CEO i Outnorth Harald Ennen i tilgift posten som group CEO for det nye fælles moderselskab. 

”Ved at samle Outnorth og Fjellsport i en ny koncern har vi lagt grunden for en fortsat ekspansiv vækst og en mere effektiv drift. Der findes meget erfaring og viden i begge selskaber, som kombineret forstærker positionerne på de respektive markeder og samtidig sikrer forudsætninger for ekspansion på nye markeder,” siger Harald Ennen.

Også Fjellsports CEO, Eric Sandtrø, ser frem til det nye fællesskab:

”Vi samler nu kræfterne i Norges og Sveriges bedste outdoor-butikker på nettet. Det skal sikre en endnu bedre kundeoplevelse fremover. Og vi glæder os til de mange muligheder, det kommer til at give,” siger han.

Mens Outnorth i 2017 kunne notere en omsætning på 427 mio. SEK, var det samme tal for Fjellsport 285 mio. NOK, svarende til 300 mio. SEK. Ambitionen er ifølge Torsten Bjerre Rasmussen en samlet omsætning, der næste år vil passere godt en milliard svenske kroner.

Egmont har siden 2013 satset på e-commerce. Porteføljen består primært af nordiske selskaber med en samlet omsætning på over EUR 300 millioner i 2018 og inkluderer selskaber som Jollyroom, Bageren og Kokken, Outnorth, Fjellsport, Med24 og Nicehair.