guldknap-1200-450

Power to the People

26.08.2014

ALT for damerne har gennem 30 år uddelt Guldknappen til de bedste danske designere. Som noget nyt var det i år forbrugerne, der bestemte, hvem der skulle have prisen.

I al den tid Guldknappen har eksisteret, har beslutningen omkring, hvem der skulle stå som den store vinder, ligget i hænderne på ALT for damernes moderedaktion. I år har redaktionen kun nomineret de tre brands, mens det var læserne, der afgjorde at Custommade fortjene sejren.

"Jeg synes, det var på sin plads at give læserne mulighed for at stemme. Mode handler om forbrugerne, og så skal de selvfølgelig have lov til at stemme," siger chefredaktør på Alt for Damerne, Tina Nikolaisen.

Hele 16.000 valgte at stemme på deres favoritmærke, og ifølge Tina Nikolaisen var det tæt løb blandt de tre nominerede brands, Designer's Remix, Stella Nova og Custommade. Men det blev altså Custommade, der til sidst kunne hæve Guldknappen i vejret og kalde sig vinder.

Tøj til denne sæson, ikke næste

Som noget nyt i år var det ikke kun vinderen, der fik lov at fremvise kollektioner, alle tre brands stod sammen om et fælles show. Meget modsat andre shows i modeverdenen fremviste de ikke tøj, som kan købes om et halvt år, men tøj, som faktisk kan købes i butikkerne med det samme.

"Vores læsere tænker ikke på, hvad de skal købe og have på til februar. De tænker på, hvad de skal have på til efteråret," siger Tina Nikolaisen.

Derfor har Alt for damerne også indgået et samarbejde med Magasin, som nu er vært for pop-up butikker, der sælger tøjet, som blev vist på podiet ved modeshowet.

Bonusinfo:

Udover at vinde æren, vandt det udvalgte brand også en guldknap designet af Ole Lynggaard.