egmont-banner-rebels-1200x450

Star Wars-ekspert vild med nyt Egmont-magasin

13.04.2015

”Sommetider er det bedre end filmene”

Carsten Olsen er en af Danmarks største Star Wars-eksperter - og så er han vild med det nye Star Wars Rebels-magasin, som Egmont Publishing har udgivet to gange i 2015.

41-årige Carsten Olsen, som har læst Star Wars-tegneserier siden 1978, hvor han kun var fire år, har en klar holdning til det nye Egmont-magasin.

”Jeg er svært tilfreds med, at der udkommer et godt dansk Star Wars-magasin igen. I skal bare udgive nogle flere, for Rebels har den rigtige Star Wars-ånd,” siger Carsten Olsen, der til dagligt arbejder som leder af en daginstitution.

Ikke kun for børn

Carsten Olsen køber det nye Rebels, når det udkommer hver anden måned. Han får også tilsendt selvsamme magasin på engelsk, fordi historierne ikke er de samme – og han nødigt vil gå glip af noget.

”Selvom det danske blad er til børn, er det stadig god læsning, hvis man kan lide Star Wars. Kvalitetsmæssigt er Rebels virkelig et godt magasin. Sommetider er det bedre end de nyere Star Wars film,” erklærer Carsten Olsen, der især er vild med historierne i magasinet.

”Det er den klassiske kamp mellem det gode og det onde, hvor alle arketyperne er med – ganske vist i en lidt mere børnevenlig udgave. Man kan kun elske historierne, som jeg håber, kommer til at udvikle sig i en spændende retning i løbet af de næste magasiner.”

Når han så har læst det danske magasin, arkiverer han det i sin enorme samling af Star Wars-tegneserier fra de seneste 37 år. Men Carsten Olsen gemmer ikke, fordi han håber på profit en skønne dag.

”Jeg har masser af magasiner og merchandise stående, men det er minderne, der er noget værd for mig. Jeg husker, da jeg legede med små Star Wars-figurer som barn. Jeg ejer dem stadig, og nogle af dem er faktisk ret værdifulde, fordi de er sjældne, men det er ikke min plan at sælge dem,” siger han.

Bygger selv raketter

Carstens Olsens interesse for Star Wars hænger uløseligt sammen med en fascination af rummet. Derfor bygger han også selv raketter i sin fritid, når han sommetider mødes med 50 andre rum-nørder fra Danmark.

”Det er NASA-agtige projekter, vi har gang i. Den største raket, vi har affyret, var 14 meter lang,” forklarer han.

Det er planen, at Copenhagen Suborbitals, som raket-gruppen kaldes, vil affyre en raket, der når 100 kilometer op fra jorden. Her ligger grænsen for at være i rummet nemlig.

Carstens Olsens næste rumeventyr finder man dog allerede i slutningen af 2015. Her er der nemlig premiere på den kommende Star Wars-film, og til den tid har han tænkt sig at tage plads i Nordisk Films største biografsal.

”I kan helt sikkert finde mig i Imperial, når der er premiere på filmen. Jeg kommer nok til at se den flere dage i træk,” griner han.

Tredje udgivelse af Star Wars Rebels udkommer den 21. maj.