outnorth-20web

Egmont køber stort e-commerce selskab

19.01.2018

Egmont Publishing har med en markant investering sikret sig majoritet i det succesfulde svenske e-commerce selskab Outnorth. 

Med en tre-cifret millioninvestering sætter Egmont Publishing sig nu for bordenden i e-commerce selskabet Outnorth, der er specialister i Outdoor-markedet. Outnorth sælger udstyr og beklædning til udendørsaktiviteter og træning.

“Outnorth er stærkt positioneret i online markedet, og outdoor segmentet er et af vores strategiske satsningsområder inden for e-commerce. Vi mener, at virksomheden har stort potentiale, og Outnorth passer rigtig godt ind i vores portefølje af selskaber,” siger CEO for Egmont Publishing, Torsten Bjerre Rasmussen.

Langsigtet vision
Outnorth blev grundlagt i 2005 og driver i dag nethandel i både Sverige, Danmark, Norge, Finland og Tyskland. For godt et år siden investerede Egmont for første gang i virksomheden, der i 2017 omsatte for ca. 430 mio. SEK. Med den seneste investering, som er købet af kapitalfonden Verdane Capital VIIs aktier, bliver Egmont majoritetsejer: 

”Vi har arbejdet sammen med Egmont i et år, og de har en meget tydelig og langsigtet vision for både e-handel og outdoorbranchen, hvilket er meget gavnligt for Outnorth som virksomhed. Vi vil fortsætte som hidtil og styrke vores position som ledende outdoor-webshop,” siger CEO i Outnorth, Lars Nykvist.

 

Halvvejs mod 2020-mål
Udover sin kerneforretning satser Egmont Publising strategisk på at opbygge nye vækstområder inden for både marketing services og e-commerce.

“2017 var et godt år, hvor vi styrkede begge områder væsentligt. Vi har startet 2018 med at investere i Ingager, Sveriges største Facebook-bureau og med købet af Outnorth bevæger vi os hastigt i rigtig retning af vores 2020-målsætning, som er en omsætning på 500 mio. euro på e-commerce,” siger Torsten Bjerre Rasmussen.

Udover Outnorth tæller Egmonts portefølje inden for e-commerce desuden selskaber som Jollyroom, Bageren og Kokken, Fjellsport, Med24 og Nicehair.

Egmont Publishing står desuden bag en række succesfulde vækstvirksomheder inden for digital marketing og indgår i Egmont sammen med blandt andet Nordisk Film og TV2 i Norge.