img-4810-web

Euroman sætter læserrekord

19.09.2017

Med 222.000 læsere cementerer Euroman sin position som det største selvstændige mandemagasin i Danmark. Samtidig er der læserfremgang for en række af Egmont Publishings andre magasiner, som formår at nå ud til nye målgrupper via den digitale magasintjeneste Flipp, der er i vækst gennem stærke samarbejdsaftaler.

Euroman, der udgives af Egmont Publishing, har det højeste læsertal siden 2009 og er dermed Danmarks suverænt største selvstændige mandemagasin. 

De helt nye læsertal fra Index Danmark/Kantar Gallup, som dækker første halvår 2017, viser, at Euroman har 222.000 læsere. Det er en stigning på syv procent i forhold til andet halvår 2016. Euroman har nu det højeste antal læsere i hele perioden siden 2009, hvor Index Danmark/Kantar Gallup indførte en ny metode bag læsertallene. 

“De nye læsertal inkluderer også læsere af vores E-magasin, og samlet set er vi aldrig blevet læst af flere. Det bekræfter, at rigtig mange danskere efterspørger god og original journalistik. Det har vi skruet endnu mere op for på Euroman gennem de seneste måneder, og det er virkelig glædeligt, at læserne er med os,” siger Euromans chefredaktør, Karl Erik Stougaard. 

Han påpeger, at Euroman har fået mere kurateret kulturindhold, og at ambitionerne for magasinets interviews og portrætter er “skyhøje” – senest med artiklen om Mads Holger, der ifølge chefredaktøren “er en af de længste og mest gennemarbejdede nogensinde i et dansk magasin”.

“Nu er vi klar til også at skrue markant op for tech-stoffet, og derefter venter nogle spændende, digitale satsninger. Vi forsøger hele tiden at højne kvaliteten i vores indhold og visuelle udtryk. Så længe vi gør det, så længe vi bliver ved med at udvikle os, og så længe vi lytter til vores læseres behov, er der et meget stort potentiale for Euroman," siger Karl Erik Stougaard. 

Flipp når nye målgrupper

For første gang inkluderer læsertallene fra Index Danmark/Kantar Gallup også e-udgaver af magasinerne, og det er ikke bare Euroman, men også en række af Egmont Publishings andre magasiner, der har stigende læsertal. Det gælder bl.a. for ALT for Damerne, Vores Børn, Gastro og Rum – faktisk har de to sidstnævnte aldrig haft flere læsere end i dag. 

Dermed tegner der sig et klart billede af, at Egmont Publishings magasintjeneste Flipp, hvor man for en fast pris om måneden får adgang til alle mediehusets udgivelser, er i vækst. 

“Vores strategi på Flipp er at komme bredt ud via stærke samarbejdspartnere. Vi har en titelsammensætning i Flipp, der gør, at vi dækker hele Danmarks befolkning og dermed er en relevant partner for f.eks. teleselskaberne. Derfor ser vi også, at en lang række af vores nichetitler vokser i læsertal. Vi kommer ganske enkelt ud til flere mennesker og på den måde skaber vi værdi hos både læserne og vores samarbejdspartnere,” siger Frank Vilstrup, der er kommerciel direktør i Egmont Publishing. 

Målet er at fortsætte med at søge samarbejder omkring Flipp, og Egmont Publishing er åben over for endnu flere partnerskaber. 

“Vi dyrker kvalitetsindhold i alle vore titler, og det slår igennem, fordi det har relevans for læsere og forbrugere, og fordi vi formår at udkomme, der hvor de er,” siger Frank Vilstrup.