aa-20mod-20mobberi-20banner

Fri for Mobberi: Lær at være en god ven med Anders And

25.05.2016

Den 26. maj udkommer et særligt nummer af Anders And & Co., der sætter fokus på bekæmpelse af mobning. Bladet er blevet til med bidrag fra Mary Fonden og Red Barnet, der står bag det mangeårige antimobbeprogram Fri for Mobberi, og man kan få masser af gode råd om, hvordan man er en god ven. Samtidig lanceres en Instagram-kampagne under hashtag’et #jegerengodven, og på Andeby.dk kan man teste, hvor god en ven man er. Desuden er der masser af gode Anders And-oplevelser i vente ved Fri for Mobberi Børnestafetten, der finder sted i Aarhus den 4. juni og København den 18. juni.

Det er antimobbeuge i Andeby, og alle gode borgere kan gøre en indsats – således også Anders And, der inviterer sin normalt så irriterende nabo Knahrvorn med ud på en sejltur i skibet Venskab. Her skal de to voksne lære Rip, Rap, Rup og Knahrvorns nevø alt om, hvorfor mobning er en skidt ting.

Som turen skrider frem, bliver det imidlertid ungerne, der må lære Anders og Knahrvorn, hvordan man samarbejder frem for at strides, og hvorfor det ikke er en god idé at kalde hinanden ondskabsfulde navne. Således er det ungerne, der må få hele besætningen sikkert i land, da en voldsom storm pludselig truer med at synke Venskab

Det går med andre ord vildt for sig i Anders And & Co. nr. 21, der sætter fokus på bekæmpelse af mobning. Foruden historien om Anders og ungerne, kan læserne også glæde sig til historien om en ung Georg Gearløs, der får uventet hjælp i kampen mod bøllen Billy, der forpester Georgs hverdag med modbydeligt mobberi.

Gode råd, Instagram-kampagne og vennetest
Det særlige nummer er blevet til med hjælp fra Mary Fonden og Red Barnet, der står bag det mangeårige antimobbeprogram Fri for Mobberi. Foruden de medrivende historier, kan man i bladet også få masser af gode råd om, hvordan man er en god ven.

Mobning er til stadighed et stort problem i Danmark, hvor en til to elever i hver skoleklasse bliver mobbet hver måned, mens 12 % føler sig mobbet på nettet. (Kilde: Skolebørnsundersøgelsen, 2014.) Derfor er der god grund til at tage rådene i bladet om at lytte, sige undskyld og være en god kammerat til efterretning.

Desuden opfordres man til at vise, at man er en god ven ved at lægge et billede og en tilhørende historie på Instagram med hashtag’et #jegerengodven. Og endelig kan man på Andeby.dk teste, hvor god en ven man er.

Budskaberne når de børn, der har allermest brug for dem
Foruden særnummeret er Anders And & Co. også med ved Fri for Mobberi Børnestafetten – Mary Fonden og Red Barnets traditionsrige løb, hvor man løber en kilometer mod mobning. Her kan man boltre sig i gratis Anders And-blade og beundre den særlige Anders And-fotovæg. Desuden vil der være mange andre sjove aktiviteter og underholdning fra scenen, hvor Bubber er konferencier. Fri for Mobberi Børnestafetten finder sted den 4. juni i Aarhus og den 18. juni i København.

Gitte Hoffmann Hansen, som er marketingchef ved Anders And-bladets udgiver, Egmont Publishing, er stolt over at kunne bidrage til kampen mod mobning.

Anders And & Co. er en helt unik platform, når det kommer til at formidle stærke og vigtige budskaber. Skolebørnsundersøgelsen viser, at det er blandt 11-årige, at mobning er det allerstørste problem, og de er netop en del af Anders And-bladets kernemålgruppe, som er de 7-12-årige,” forklarer Gitte Hoffmann Hansen og fortsætter:

”Så når vi sætter et tydeligt fokus på mobning, sådan som vi gør med dette nummer – både gennem bladets historier, de gode råd, Instagram-kampagnen og testen på Andeby.dk – kan vi være sikre på, at vi når ud til de børn, der har allermest brug for at høre de positive budskaber.”

Anders And & Co. nr. 21 udkommer den 26. maj.