kassedamekollage

Her er finalisterne til Danmarks sødeste kassedame 2019

08.03.2019

De fem finalister til Hjemmets kåring af Danmarks sødeste kassedame m/m er fundet. De er at finde i supermarkeder helt fra Nordjylland til Dragør

Med ekstra service og særlig venlighed, gør de hverdagen lysere – og indstillingerne til Danmarks sødeste kassedame m/k er væltet ind. Nu er de fem finalister til Hjemmets årlige kåring fundet. 

“I kassen hos Flemming får man altid bonen sirligt foldet sammen“ har mange læsere skrevet om Flemming Rosleff fra Irma i Vanløse. Med sine 74 år og en baggrund som bl.a. læge og hospitalsdirektør er Flemming da heller ikke en typisk kassemedarbejder. 

Udover jobbet i Irma arbejder Flemming også i et fitnesscenter og har en konsulentvirksomhed. Han bliver rost for venlighed, god service og for sin opmærksomhed over for børn, der altid får en frugtstang ved hans kasse.

”Jeg gør mig umage med at være til stede i mødet med kunden. I virkeligheden er der ikke så stor forskel på at være serviceorienteret i sundhedssektoren og i detailhandlen. Det handler om at sætte sig i den andens sted og levere det, folk kommer for, på en måde, der opfylder deres behov,” mener Flemming, der også fungerer som vinkonsulent i Irma-butikken.

Et mere positivt menneske
50-årige Mette Blicher er med egne ord glad, når hun går på arbejde, og glad, når hun går hjem fra jobbet i Rema 1000 i Hjallerup.  

”Det er det, der betyder noget! Jeg er blevet et mere positivt menneske og går ikke længere op i småting, for det er slet ikke dét værd,” siger hun.

Og Mette ved, hvad hun taler om. Hun har været så ramt af stress, at hendes hjerne lukkede ned:

”Jeg havde dage, hvor jeg ikke kunne klare at børste tænder. Jeg kunne sidde på den samme stol hele dagen, og når min mand så kom hjem, så han på mig og sagde ’Lille Skat, har du siddet her hele dagen?’ – og jeg havde ikke opdaget det,” fortæller hun.

I dag, knap fire år senere, er Mette tilbage i et nyt job som kassedame – og det er både hun, kunderne og butikschef Søren Nedergaard mere end glade for:

”Mette er den bedste kassedame, jeg har haft i mine 18 år i Rema,” siger han.

Min dør står åben
I SuperBrugsen i Bjerringbro kan de være stolte af deres kandidat Mihaela Lorena Dragoiana.

”Havde det ikke været for Michaela, havde jeg ikke været her i dag.” siger en af indstillerne, Ejvind Kyhlensø, om den fantastisk populære kassedame.

Da Ejvind sidste sommer mistede sin kone gennem 40 år, var Michaela klar med trøst og en opfordring: ”Min dør står altid åben,” sagde hun. Efterfølgende fik Ejvind bekræftet, at det gjorde den. Han tog mod til sig og besøgte Michaela og hendes mand privat.

”Hun er helt ud over det sædvanlige,” siger han.

35-årige Michaela og hendes mand Daniel kom fra Rumænien til Danmark i 2013. Daniel arbejder på Grundfos, mens Michaela har fundet sin plads ved kassen.

”Jeg elsker Bjerringbro. Jeg møder verdens bedste kunder. Og at arbejde som kassedame gør mit hjerte glad,” siger hun.

Spreder glæde
”Jeg blev overvældet og fik gåsehud over hele kroppen. Tænk, at mine kunder har brugt tid på at skrive ind om mig. Det er jeg dybt taknemmelig for. Og beæret,” siger 56-årige Grith Hansen fra Netto i Dragør.

Grith har arbejdet i Netto i seks år i fleksjob på grund af dårlig ryg efter at have arbejdet i hjemmeplejen og med rengøring i mange år. Grith står op ved kassen, for det er for smertefuldt at sidde ned – men tanken om ikke at skulle arbejde forfærder hende:

”Jeg kan da ikke bare ligge hjemme på sofaen og køre snacks ind med pendularm. Tværtimod holder arbejdet mig oppe. Alle mine fantastisk dejlige kunder er den bedste medicin,” siger Grith. 

Fra en af mange glade Dragør-kunder lyder det:

”Grith forstår værdien af at sprede glæde.” 

Et stort hjerte
I Føtex i Hillerød sidder en populær herre. Jens Steen Christensen er en af de fem finalister, hvorom en af mange roser lyder:

”Man bliver i godt humør, når man handler hos Jens. Han har tit reddet min dag.”

Jens i Kasse 3 har et stort hjerte, fremgår det.

Jens har arbejdet som pædagog, og han er menneskekender. Men Jens er også hjertepatient, og det var hjerteproblemer, der betød, at han for to år siden måtte tage afsked med sit gamle liv som aktiv motionist og håndboldtræner:

”Jeg kan sidde ned, og jeg skal ikke lave noget, der får mig til at tabe pusten. Derudover elsker jeg at møde folk. Jeg er stolt af jobbet, og jeg er stolt af Kasse 3. Der er dem, der vil kalde det naivt, men jeg møder kun glade kunder. Og søreme: Jeg går selv glad hjem fra arbejde hver dag,” siger han med smil.

Du kan afgive din stemme på en af de fem nominerede alt.dk https://www.alt.dk/artikler/afstemning-til-danmarks-soedeste-kassedame-2019 eller ved at udfylde stemmesedlen fra Hjemmet i denne uge. 

Sidste frist for at stemme er 25. marts. 

Den endelige kåring finder sted i april, hvor vinderen ud over æren og glæden kan nyde en gaveregn til en værdi af over 20.000 kr.

 

Foto: Sara Skytte, Jens Bach og Søren Jansby