redbarnettilweb-5b1-5d

Kvindefællesskab skal hjælpe udsatte børn

03.05.2016

Som et stærkt fællesskab bør man række hånden frem og gøre en forskel. Sådan lyder det fra ALT for damernes chefredaktør forud for Kvindeløbet 2016, som afholdes i samarbejde med Red Barnet 

Når omkring 20.000 kvinder samles til Danmarks største kvindeløb, vil der være fokus på mere end motion og hyggeligt samvær. Det stærke fællesskab skal nemlig bruges til at hjælpe andre – derfor har ALT for damerne, som står bag løbet, lavet et samarbejde med Red Barnet.

”Vi vil gerne sætte fokus på, at vi alle sammen kan gøre en forskel med en ret lille indsats. Som et stærkt fællesskab ligger det lige for, at ALT for damernes Kvindeløb yder sit,” siger ALT for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen.

Hjælpearbejde starter i det små

I år er der i alt 8 løb i fem forskellige byer landet over, hvor det bliver muligt for både deltagere og heppere at aflevere brugt børnetøj, legetøj eller børneudstyr.

”I stedet for at lade det samle støv på loftet, kan tingene komme andre børnefamilier til gode. Det er ikke så svært at gøre en forskel, og hjælpearbejde starter faktisk i det små,” siger ALT for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen.

Ifølge Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm, kan samarbejdet være med til at øge livskvaliteten for mange børn:

”Det er fantastisk, at ALT for damerne har valgt at bruge deres stærke fællesskab fra Kvindeløbet til at hjælpe os med at samle ind til Red Barnets genbrugsbutikker. Kvindeløbet gør det muligt for os at få samlet en masse rigtig gode ting sammen, som andre børn kan få glæde af. Og jo mere legetøj, tøj og børneudstyr, løberne tager med, jo flere børn kan vi hjælpe,” siger han.

Både i Danmark og resten af verden

Red Barnet har 13 BARN til BARN-genbrugsbutikker. 25 procent af butikkernes overskud går til den lokale Red Barnet-forening og projekter i lokalområdet. Den resterende del af overskuddet går til at redde, beskytte og hjælpe de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden, hvor Red Barnet blandt andet yder akut nødhjælp til børn i katastrofer og på flugt.

For værdien af 10 stykker genbrugstøj, som sælges i Red Barnets genbrugsbutikker, kan man købe:

  • Ernæringsberiget mad til et undernæret barn i Etiopien i en måned
  • Undervisning af 2 børn i hvordan man undgår mobning i Danmark
  • Varmeapparater til en 4-personers familie i Syrien
  • Skolegang til et barn i 6 måneder i Syrien

Løbsdatoer
Aalborg, Lindholm Strandpark. Tirsdag den 24. maj
København, Amager Strandpark. Søndag den 5. juni, mandag den 6. juni, tirsdag den 7. juni.
Aarhus, Mindeparken. Søndag den 12. juni.
Fredericia, Kastellet. Mandag den 13. juni.
Odense, Fruens Bøge. Søndag den 19. juni. 

 

Du kan tilmelde dig løbene her