Karen Vincent og Sarah Sølvsten står bag SheCanPlay

Musikalske iværksættere vinder Søstersindprisen

22.12.2020

Karen Vincent og Sarah Sølvsten står bag SheCanPlay, som baner vej for unge kvinder i musikbranchen, og de er vindere af ALT for damernes Søstersindpris 2020.

ALT for damerne uddeler for anden gang Søstersindprisen, som gives til kvinder, der gør en særlig indsats for at bakke op om og bane vej for andre kvinder. I år satte kvindebladet fokus på kvinder, der hjælper hinanden med at leve deres iværksætter-drømme ud.

”Kun en fjerdedel af alle iværksættere er kvinder, og dermed går vi som samfund glip af en masse talent og vækst. Så det er vigtigt, vi hjælper hinanden med at lykkes som iværksættere,” siger chefredaktør Rikke Dal Støttrup.

Det er ALT for damernes følgere og læsere, der har nomineret, men det er en jury, der har fundet vinderen. Juryen bestod af Birgit Aaby, stifter af Combi Service, Anna Søndergaard, stifter af The Footprint Firm, Frederikke Antonie Schmidt, stifter og kreativ direktør i Roccamore, Pernille Sandberg Bech, stifter af Goodtalks og Emilia van Hauen, kultursociolog. 

Blandt de mange indstillinger valgte juryen SheCanPlay, som er stiftet af Karen Vincent og Sarah Sølvsteen. De har skabt et community, hvor de stiller deres erfaring, netværk og omsorg til rådighed for unge kvindelige musikere. Birgit Aaby siger om vinderne: 

”Vi har valgt dem, fordi de er kreative, og fordi det er vigtigt at få flere kvindelige iværksættere ind i musikmiljøet, og det at starte et band er at være iværksætter.”

Hun suppleres af Anna Søndergaard:

”SheCanPlay skal vinde, fordi musikbranchen er en traditionelt mandsdomineret branche, hvor man måske undervurderer, at der en hel masse dynamikker og en helt masse ting, som man skal kunne kontraktuelt og netværksmæssigt. Så ligesom med alle andre mandsdominerede brancher, gælder det om at få gavn af det talent, der er, og så nytter det ikke noget, at 50 procent af talentet spildes, fordi kvinderne ikke kommer i gang.”

ALT for damerne overraskede vinderne med blomster og et gavekort på 10.000 kroner til et ophold på Fjordgaarden. Desuden bringer bladet et større portræt af SheCanPlay i det nye år.